CĂUTARE RAPIDĂ
Tipuri de newsletter:





Capitala: Timphu
Suprafaţa: 38,394 km²
Limbă: dzongkha
Monedă: ngultrum

Tărâmul regatului dragonului este un paradis pentru trekkeri şi un vis pentru cei ce iubesc natura. Cu peste 72% din suprafaţa ţării acoperită de pădure ecosistemul Bhutanului găzduieşte reprezentanţi rari de faună şi floră.
Această ţară a adoptat turismul cu precauţie cu scopul de a evita pe cât posibil impactul negativ al acestuia asupra culturii şi naturii. Pentru a călători în Bhutan trebuie cumpărate pachete turistice de la companii recunoscute în Bhutan. Numărul de turişti este limitat şi controlat de guvern, datorită lipsei infrastructurii. Acest gen de inaccesibilitate şi protecţie neîntâlnită în alte ţări face din această ţară o destinaţie extrem de râvnită. Industria turismului este întemeiată pe principiul respectării mediului şi a tradiţiilor locale respectiv pe principiul durabilităţii.

Chiar dacă cercetările arheologice în Bhutan sunt limitate, dovezile de civilizaţie în regiune datează din 2000 IHr. Monpa – aborigenii butanezi  au migrat din Tibet. Numele tradiţional al ţării este Drukyul- Tărâmul  Drokpa (Oamenii Dragoni), ce face referire la o ramură dominantă a budismului existentă şi astăzi în regatul Himalaya.
Bhutan este ultima naţiune budistă Vajrayana din lume, învăţăturile acestei naţiuni exercitând şi astăzi o puternică influenţă în toate aspectele vieţii. Datorită mediului primordial şi a societăţii armonioase, micul regat Bhutan a fost numit şi "Ultimul Shangrila".

Bhutan este este un amestec unic de vechi şi nou, un colţ de paradis care se deschide foarte încet lumii moderne păstrând în echilibru balanţa dintre nou şi tradiţii.  
Bhutan este ultima ţară care a avut acces la televiziune lucru care s-a întâmplat abia în anul 2002.
Regatul montan al Bhutanului rămâne enigmatic, neatins şi de o spiritualitate extreme de profundă împânzit de mănăstiri spectaculoase şi munţi. Budhismul, religia acestei ţări influenţează fiecare aspect al acestei ţări şi este omniprezent mai ales datorită tradiţionalelor dzong-uri ce punctează peisajele.

Bhutan este o ţară faimoasă şi datorită timbrelor, foarte căutate de cunoscători. Cel mai bun loc de unde puteţi achiziţiona timbre este sediul biroului filatelic din Phuentsholing.
În Bhutan există ceea ce se numeşte Institutul Naţional de Fericire. Este mai mult ca o abordare holistică a dezvoltării şi provine din credinţa că scopul principal al vieţii este fericirea interioară. Această idee este folosită din anul 1972.


 

Citeşte mai mult


Destinaţiile noastre Tipuri de vacanţă Link-uri rapide
Africa
America Centrala si Caraibe
America de Nord
America de Sud si Antarctica
Asia
Australia si Oceania
Europa de Nord si Arctica
Europa si Rusia
Orientul mijlociu
Subcontinentul Indian
Aventură Chartere Circuite de grup
Circuite individuale Circuite în jurul lumii City break
Croaziere Evenimente Nunți și lună de miere
Oferte recomandate Ofertele săptămânii Pelerinaj
Plecări garantate Reduceri Safari
Sejururi Spa & wellness
Contact
How to book?
Confidenţialitate
Protecţia consumatorului
Disclaimer
Copyright ©1997-2014 CIEL VOYAGES ®