CĂUTARE RAPIDĂ
Tipuri de newsletter:

 
Capitală: Seul
Suprafaţă: 100 210 km²
Limbă: coreeană
Monedă: won sud coreean
 
Peninsula a fost un timp îndelungat un regat independent, ca mai târziu să fie ocupată de Japonia, ca urmare a războiului Ruso-Japonez. În urma celui de al doilea Război Mondial, peninsula a fost divizată în Coreea de Nord care a fost preluată de comuniştii ruşi şi Coreea de Sud care a fost preluată de SUA.
Denumirea de Coreea vine de la cuvântul koryo, dinastia care controla peninsula din anul 913 până în anul 1392. În urma Războiului Coreean (1950-1953), Coreea de sud a înregistrat o dezvoltare economică, cu ajutorul SUA şi a Japoniei.
 
Cu China ivită dinspre vest şi Japonia înghiontind dinspre est, nu e de mirare că aceasta ţară a fost în mod involuntar câmp de război. Cu toate acestea oricât ar fi încercat vecinii să o acapareze, Coreea de Sud a reuşit să supravieţuiască.
 
Până nu demult, Coreea a fost un loc unitar, condus de dinastii vechi de secole. Totuşi, ocupaţia japoneză, divizarea peninsulei dupa cel de-al doilea Război Mondial şi Războiul Coreean ce a urmat, au destrămat imaginea unitară a ţării. Vremurile dificile au făcut totuşi ca poporul corean să fie adaptabil, să aiba succes economic şi în acelaşi timp să-şi păstreze tradiţiile şi cultura unică.
 
Coreea de Sud este considerată tărâmul dimineţilor calme, o peninsula frumoasă îmbodobită cu palate, temple, pagoda, fortăreţe, păduri, dealuri şi râuri. Zona montană adăposteşte foarte multe parcuri naţionale în timp ce zonele de coastă deţin aproximativ 3000 de insuliţe majoritatea dintre ele nelocuite.
O masa tipic coreeana include supa, orez cu fasole si garnitura de kimchi.
 
Coreea de Sud se remarcă şi prin zonele rurale, zonele de coastă şi munţii. Parcul Naţional Bukhansan deşi nu este foarte mare totuşi este printre cele mai vizitate parcuri naţionale din lume datorită proximităţiii de Seul. De neratat este şi insula Jeju ce încântă privirile cu  plajele, supravieţuitoarele şi vulcanii inactivi.
Templele budiste din munţi Sudoksa şi Seonunsa. Acestea oferă privelişti superbe înconjurătoare.
 
Lunga istorie, cultura agrară şi mixul de religii dau naştere unei multitudini de diferite festivaluri şi sărbători pe tot parcursul anului.  Toate festivalurile sunt pline de culoare şi caracteristici unice atrăgând în felul aceste foarte mulţi turişti.
Citeşte mai mult


Destinaţiile noastre Tipuri de vacanţă Link-uri rapide
Africa
America Centrala si Caraibe
America de Nord
America de Sud si Antarctica
Asia
Australia si Oceania
Europa de Nord si Arctica
Europa si Rusia
Orientul mijlociu
Subcontinentul Indian
Aventură Chartere Circuite de grup
Circuite individuale Circuite în jurul lumii City break
Croaziere Evenimente Nunți și lună de miere
Oferte recomandate Ofertele săptămânii Pelerinaj
Plecări garantate Reduceri Safari
Sejururi Spa & wellness
Contact
How to book?
Confidenţialitate
Protecţia consumatorului
Disclaimer
Copyright ©1997-2014 CIEL VOYAGES ®