CĂUTARE RAPIDĂ
Tipuri de newsletter:

Europa și Rusia - Italia
 
Capitala: Roma
Suprafaţa: 301.230 km²  
Limba oficială: italiană
Moneda naţională: euro
 
Italia a creat multe dintre capodoperele de artă, literatură şi arhitectură care au dat naştere unuia dintre cele mai mari imperii antice şi medievale din lume şi care, după al Doilea Război Mondial, a devenit unul dintre cele mai bogate state europene. Italia se mai mândreşte şi cu cele mai rafinate colecţii de modă, cu una dintre cele mai fine bucătării din lume şi cu un amestec de peisaje pe cât de diverse pe atât de frumoase şi unice în Europa.
 
Istoria Italiei a fost prea lungă şi contrară uniformităţii. Sudul ţării include arabi, greci, fenicieni, nomanzi, spanioli şi alte etnii, în timp ce partea de nord-vest (Valle d'Aosta şi Piemont) au legături franceze puternice, iar germana este principala limbă vorbită de locuitorii regiunii Alto-Adige din nord şi nord-est.
 
De la nord la sud, ,Cizma´ este acoperită în proporţie de 35% de munţi cu înălţimi de peste 700 m, 40% dealuri şi doar 21 % câmpie. Principalele forme de relief sunt munţii Alpi, înalţi şi stâncoşi, care formează un arc larg de-a lungul nordului ţării, Apeninii, munţii centrali, arcuiţi ca o creastă ascuţită de-a lungul peninsulei, şi întinsele câmpii de pe râul Po, cel mai lung din Italia (650 km).
Peisajul Italiei este plin de ciudăţenii, dintre acestea amintintind de vulcanii activi Vezuviu, Etna şi Stramboli, toţi legaţi de mişcările plăcii tectonice care au fosrmai Munţii Apenini.
Zona de coastă a Italiei, deseori ignorată, se întinde pe 7.500 km şi este scăldată de două mări: Marea Tireniană la vest şi marea Adriatică la est. Numeroasele insule sunt risipite de-a lungul coastei, din care Sicilia şi Sardinia, primele două ca mărime din Mediterană, sunt cele mai importante.
 
Pentru că n-a existat şi nici nu va exista un italian tipic, în ciuda clişeelor cu care ne-am obişnuit de mamă posesivă, seducătorul latino, frumuseţile cu ten măsliniu sau naşul Mafiei, putem spune totuşi că italienii au anumite caracteristici definitorii precum pragmatismul, spontaneitatea, încrederea în propriile forţe şi simţul special pentru lucruri fine şi modă.
 
Bucătăria italiană este una sănătoasă, cu peste, carne, fructe şi legume ca ingrediente principale proaspete şi de o calitate superioară. Materia primă sunt pastele care se pot prepara în nenumărate feluri, mâncarea gătită cel mai rapid şi care este un adevarat brand pentru Italia este neegalabila pizza iar ca desert, ce ne-am face fără îngheţată ?
Citeşte mai mult


Destinaţiile noastre Tipuri de vacanţă Link-uri rapide
Africa
America Centrala si Caraibe
America de Nord
America de Sud si Antarctica
Asia
Australia si Oceania
Europa de Nord si Arctica
Europa si Rusia
Orientul mijlociu
Subcontinentul Indian
Aventură Chartere Circuite de grup
Circuite individuale Circuite în jurul lumii City break
Croaziere Evenimente Nunți și lună de miere
Oferte recomandate Ofertele săptămânii Pelerinaj
Plecări garantate Reduceri Safari
Sejururi Spa & wellness
Contact
How to book?
Confidenţialitate
Protecţia consumatorului
Disclaimer
Copyright ©1997-2014 CIEL VOYAGES ®