Africa - Africa de Sud

 
Capitala: Pretoria
Suprafaţa: 1.219.912 km² 
Limba oficială: afrikaans, engleză, zulu, xhosa, swazi, ndebele, sotho de sud, sotho de nord, tsonga, tswana, venda
Moneda naţională: rand
 
Când vine vorba de Africa de Sud nu se poate generaliza nimic. Cum descrii o ţară în care se vorbesc 11 limbi oficiale, care are oraşe zgomotoase unde se amestecă hoteluri şi mall-uri de mare clasă cu cartiere sărace, parcă desprinse din lumea a treia, care se laudă cu un relief variat: de la savană până la munţi acoperiţi de păduri luxuriante, platouri semideşertice şi kilometri întregi de superbe plaje de nisip?
 
Datorită istoriei sale, Africa de Sud are o populaţie incredibil de diversificată. Tocmai de aceea, creatorii noi Constituţii a ţării au avut de rezolvat o mare problemă: care ar trebui să fie limba oficială a Africii de Sud? Într-un final, s-a ajuns la un compromis, toate cele 11 limbi vorbite pe teritoriul ţării devenind limbi oficiale, fiecare cetăţean având dreptul să fie educat şi să comunice cu oficialităţile în limba maternă.
 
În esenţă, stilul culinar sud-african este cunoscut sub numele de Cape Malay, combinând bucătaria olandeză cu cea a sclavilor aduşi din Indonezia. Cele mai cunoscute mâncăruri Cape Malaz sunt bobotie – carne tocată amestecată cu curry, servită cu un sos pe bază de ou; gustoasele bredies – mâncăruri înăbuşite făcute fie cu carne de miel, fie cu roşii, dar întotdeauna cu waterblommetjie (flori extrem de gustoase). Felul principal este deseori servit alături de orez colorat în galben cu barrie (curcuma) şi blatjang (sos gros, iute, făcut dintr-o varietate de fructe care conţine de obicei şi caise).
 
Nu e loc mai bun de făcut safari pentru a vedea animalele supranumite "big five": leul leopardul, elefantul, bivolul african şi rinocerul decât Africa de Sud. Dacă ai gustul aventurii, o alternativă la safari poate fi raftingul în Western Cape sau în Free State, alpinismul şi drumeţiile montane în Drakensberg sau scupa diving în recifurile tropicale cele mai sudice ale Africii din Sodwana Bay. Pe langă toate acestea, există şi o mulţime de activităţi pentru cei cu gusturi mai urbane: la cumpărături de sculpturi şi bijuterii tradiţionale din mărgele, la cină pentru a degusta preparatele culinare specifice şi excelentele vinuri locale, sau urmărind concerte de jazz, treatru sau spectacole de dans.
Citeşte mai mult


Momentan nu există oferte valabile online pentru această categorie. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail sau telefon pentru o ofertă personalizată. Mulțumim!

 


0264 590966 / 0745 204263

Copyright ©1997-2014 CIEL VOYAGES ®