Circuite individuale - Botswana

 
Capitala: Gaborone
Suprafaţa: 581.730 km²  
Limba oficială: engleză, tswana
Moneda naţională: pula 
 
Botswana este pur şi simplu un paradis al vieţii sălbatice, cu suprafeţe umede vaste şi ecosisteme dintre cele mai variate. Leul, elefantul, bivolul, hipopotamul, leopardul, girafa, antilopa gnu şi ghepardul, toate se pot gasi aici, alături de rinocerii care au fost reintroduşi recent.
 
Botswana este una din destinaţiile de top din Africa în ceea ce priveşte safariul. 40% din suprafaţa terestră a ţării a fost încredinţată parcurilor naţionale şi rezervaţiilor private de animale sălbatice, aşa ca veţi avea multiple posibilităţi să le vedeţi pe acestea în acţiune.

Teritoriile umede şi uscate se contopesc în Botswana, variind de la deltă până la desert. Zonele aride sunt, în general, cele mai bune pentru observarea faunei sălbatice care tinde să se adune în jurul râurilor sau a peticilor de apă.
 
Experienţele pe care ţi le oferă aceasţă ţară sunt multiple şi diverse: poţi admira frumusetea uimitoare a cele mai mari delte interioare intancte din lume - Delta Okavango, te poţi plimba prin a doua cea mai mare rezervaţie sălbatică din lume – Rezervaţia de vânătoare din centrul zonei Kalahari, contempla câmpiile izolate şi parcă din altă lume a zonei Makgadikgadi, câmpii de dimensiunea Portugaliei, şi nu în ultimul rând, puteţi face un safari în uimitoarea faună prolifică din Parcul Naţional Chobe.

Istoria boşimanilor (populaţia băştinaşă negroidă din sudul Africii) este un element intrinsec în evoluţia umanităţii. Comunităţile de boşimani au supravieţuit timp de secole pe teritoriul Botswanei, mai exact în câmpia Makgadikgadi şi în zonele vestice ale ţării. O vizită într-o astfel de comunitate vă va permite să interacţionaţi cu ei şi veşi avea ocazia unică de a vedea cum gătesc, vânează şi supravieţuiesc aceştia.
 
Botswana este o raritate în lumea suprapopulată şi supradezvoltată în care trăim, este unul dintre ultimele refugii care vă poate oferii un spectacol grandios şi magnific al vieţii şi al naturii deopotrivă.
Citeşte mai mult


Momentan nu există oferte valabile online pentru această categorie. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail sau telefon pentru o ofertă personalizată. Mulțumim!

 


0264 590966 / 0745 204263

Copyright ©1997-2014 CIEL VOYAGES ®