America de Nord - Canada

 
Capitala: Ottawa
Suprafaţa: 9.984.670 km²  
Limba oficială: engleză, franceză
Moneda naţională: dolar canadian 
 
Crestele muntoase şi câmpurile de gheţuri din Munţii Stâncoşi, uriaşa întindere a preriilor, nesfârşitele păduri de conifere, austerul şi îngheţatul Nord, natura neatinsă de mâna omului, Québec City înălţat pe platoul său stâncos sau turnurile gotice ale Parlamentului din Ottawa păzite de zâmbitorii poliţişti călare sunt doar câteva imagini emblematice ale Canadei.
 
Canada este oficial o ţară multiculturală, termenul de ,mozaic´ fiind folosit la începutul secolului al XX-lea pentru a descrie un tipar de populare în care nou-veniţii nu erau aruncaţi în ,cazanul de topit´, ci îşi păstrau multe dintre tradiţiile ţării lor de origine. Aceşti noi-veniţi erau din toată lumea, dar principalele surse de ,noi canadieni´ au fost Germania, Ucraina, Italia, Olanda, Polonia şi în ultimii ani imigranţii din Asia şi America Centrală şi de Sud.
 
Cu o suprafaţă de 9.984.670 km², Canada este întrecută doar de Rusia. Cel mai nordic punct al ţării este la numai 700 de kilometri distanţă de Polul Nord. O călătorie de la Cape Spear, aflat în est, până la graniţa cu Alaska din vest, se străbat peste 5.500 km şi se traversează 6 fusuri orare.
 
O atât de vastă întindere cuprinde diferenţe extreme de climă, de peisaj şi de aşezări omeneşti. Iernile canadiene sunt faimoase pentru temperaturile medii zilnice de -15ºC, dar apropierea de ocean sau de Marile Lacuri le îmblânzeşte asprimea şi deopotrivă face verile mai răcoroase.
 
Ţinutul sterp de dincolo de Cercul Polar Arctic este aproape nelocuit şi la fel este şi Scutul Canadian care acoperă circa jumătate de ţară. Majoritatea copleşitoare a populaţiei de aproape 32 de milioane de locuitori trăieşte de-a lungul graniţei cu Statele Unite, cei mai mulţi în marile metropole şi oraşe.
 
Acestea fiind spuse, îi dăm dreptate prim-ministrului W. L. Mackenzie King care a afirmat odată ,Dacă unele ţări au prea mjultă istorie, noi avem prea multă geografie´.
Citeşte mai mult


Momentan nu există oferte valabile online pentru această categorie. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail sau telefon pentru o ofertă personalizată. Mulțumim!

 


0264 590966 / 0745 204263

Copyright ©1997-2014 CIEL VOYAGES ®