Capitala: Santiago de Chile
Suprafaţa: 756.950 km²
Limba oficială: spaniolă
Moneda naţională: peso chilian
 
Ţară a contrastelor şi a diversităţii, Chile răspunde gusturilor şi pretenţiilor turiştilor, oricât de variate şi exigente ar fi acestea. Paleta largă de forme de relief: munţi, desert, lacuri, gheţari, fiorduri, vulcani şi văi, face din Chile o ţară în care orice turist îşi poate găsi locul.
 
Pe lângă diversitatea geografică, diferenţele climatice din această ţară sunt considerabile. Pornind din partea nordică care este deşertică şi seacă, trecând prin centrul fertil şi plin de plantaţii de pomi fructiveri şi viţă de vie, se ajunge în partea nordică dominată de numeroase canale şi fiorduri.
 
Datorită formei sale inedite, fiind o fâşie lungă şi îngustă, distanţele pot varia foarte mult. Din Arica, situată în partea de nord, până în sud în Cabo de Hornos, se parcurg mai mult de 4.300 km. În schimb, lăţimea medie a ţării este de numai 177 km.
 
Zonele extreme ale ţării constituie principalele atracţii pentru turiştii care ajung în America de Sud. Fie că avem de-a face cu Deşertul Atacama în nord sau ajungem la gheţarii şi fiordurile din Patagonia, oriunde ne-am afla vom rămâne placut impresionaţi de atâtea frumuseţi naturale Cât despre poporul chilian, prietenos şi mândru din fire, acesta îşi protejează cu înverşunare tradiţiile şi, ori de câte ori are ocazia, ciocneşte bucuros cu turiştii un pahar de "pisco" cocktailul lor tradiţional.
 
Chile este astfel ţara din America de Sud în care diversitatea geografică şi climatică se îmbină armonios cu frumuseţile naturale, bogăţia culturală şi aroma vinurilor chiliene.

 

Citeşte mai mult


Copyright ©1997-2014 CIEL VOYAGES ®