Circuite individuale - Ecuador

Capitala: Quito
Suprafaţa: 283.560 km²    
Limba oficială: spaniolă
Moneda naţională: dolar american
 
El Ecuador ha sido, es y será país Amazónico ( în traducere: Ecuador a fost, este şi va fi întotdeauna ţara Amazonului) este deviza statului Ecuador. Această ţară şi-a primit numele de la denumirea ecuatorului în limba spaniolă, şi asta deoarece ţara este străbătută într-adevăr de ecuatorul Pământului.
 
Unicitatea Ecuadorul e binecunoscută. Nicăieri altundeva pe Pământ, nu veţi găsi o aşa mare diversitate naturală pe o suprafaţă atât de restrâsă de teren. Deşi Ecuadorul este a doua cea mai mică ţară din America de Sud, gama de oferte este uluitoare. Într-o călătorie de o zi cu maşina poţi travesa bazinul Amazonului, trece peste vulcanii andini, coborî în pădurile tropicale, şi să prinzi apusul soarelui pe coasta parfumată a Pacificului.
 
Pentru iubitorii de natură care ajung în America de Sud, Ecuador este un vis cu orhidee exotice şi păsări multicolore, plante bizare, insecte ciudate, păşuni andine, păduri tropicale tumultoase şi animale neînfricate care mişună şi înoată în jurul minunatelor insule Galápagos.
 
Alpinismul şi drumeţiile practicate în Quilatoa alimentează setea celor împătimiţi de adrenalină, iar pentru cei interesaţi de cultura şi patrimoniul indigen sau de costumele tradiţionale ecuadoriene, pieţele din ţinuturile muntoase şi oraşele coloniale vor fi o încântare.
 
Frumuseţea Ecuadorului constă tocmai în faptul că, oricât de contrastante ar fi dorinţele turiştilor, această ţară are de oferit ceva pentru fiecare dintre aceştia; fie că vrei să cumperi pulovere din lână ţesute manual dintr-o piaţă autohtonă din Otavalo sau vrei să urmăreşti maimuţele urlătoare din jungla amazoniană.
Citeşte mai mult


Copyright ©1997-2014 CIEL VOYAGES ®