Aventură - Finlanda

 
Capitala: Helsinki
Suprafaţa: 338 145 km²
Moneda: euro
Limba: finlandeză şi suedeză
 
Finlanda este o ţară extraordinară şi foarte misterioasă. Trecerea unui an în Finlanda este marcată de constraste uriaşe precum noaptea polară pe timp de iarnă şi soarele de la miezul nopţii pe timp de vară.
Cultura estică s-a amestecat în timp cu cea vestică dând naştere unei ambianţe distinctiv finlandeze.
Finlanda oferă atât eleganţa şi dinamism prin oraşele sale cât şi sentimentul continuu de spaţiu deschis în nenumăratele cadre naturale. Finlanda are din punct de vedere ştinţiific, artistic şi creativ o naţiune extrem de creativă şi inovatoare. Dovadă sunt arhitectura, designul inovativ al clădirilor şi al spaţiiilor publice, muzica originală şi diversitatea industriei high-tech, doar câteva din nenumăratele atribute.
 
Finlanda le are pe toate: ierni înzăpezite, veri plăcut călduroase, primăveri şi toamne colorate. 
Laponia este cel mai garantat loc cu zăpadă din Europa. Locuitorii acestei ţări sunt consideraţi a fi foarte oameni foarte deschişi cu toate că aceştia sunt uneori tăcuţi şi rezervaţi, însă totodată sunt oameni calmi, rezervaţi, prietenoşi şi ospitalieri. Prima impresia pe care şi-o face turistul despre Finlanda e legată de suprafaţele mari împădurite zărite din avion. Totul arată ca şi un covor nemărginit de copaci cu multe lacuri răspândite, ferme şi orăşele cochete din loc în loc.
 
Oraşele ţării sunt destul de mici ca mărime deoarece suprafaţa împădurită  este foarte mare.

Distanţele sunt uşor de parcurs pentru a admira împrejurimile unor oraşe precum Helsinki, Turku sau Tampere. Pădurile Finlandei sunt atât de mari încât poti să le străbaţi săptămâni întregi şi tot nu le vezi în întregime.

 
Ţara oferă vizitatorilor peisaje excepţionale, colţuri izolate ale naturii, peste 180.000 de lacuri şi cam tot atâtea insuliţe. În total Finlanda are 35 de parcuri naţionale. Helsinki, capitala veche de 450 de ani este bogată în arhitectură gotică, numeroase clădiri în stil art nouveu, cafenele elegante şi muzee interesante.  
Portul este practic inima oraşului, locul în care vizitatorii pot admira feriboturile luându-şi ,zborul
 
Laponia este unul dintre motivele pentru care Finlanda este o destinaţie turistică tot mai râvnită. Laponia este ţinutul lui Moş Crăciun. Aşadar pentru cei care nu mai cred că Moş Crăciun există, trebuie să afle că el chiar există şi are chiar şi o adresă. Moş Crăciun trăieşte într-un sat lângă Rovaniemi, la Cercul Polar.
Aici el primeşte anual peste 150.000 de scrisori de la copii din întreaga lume. Este o lume de basm, unde Moşul îi aşteaptă pe vizitatori şi le ascultă toate dorinţele. Satul lui Moş Crăciun este situat la 8 km nord de Rovaniemi, capitala finlandeza a Laponiei şi al treilea aeroport ca mărime din Finlanda. Acest sat este un fel de Disneyland construit subteran, cu multe magazine, restaurante şi locuri de joacă. Oricine va ţine minte o discuţie cu Moş Crăciun, o vizită la ferma lui de reni sau decorarea bradului alaturi de el.
 
Preparatele specifice din gastronomia laponeză au la bază carne de ren, salmon, potârniche polară şi dudă arctică, baza deserturilor laponeze. Specialitatea regiunii este friptura de ren, servită cu piure de cartofi şi gem de merişor (poronkäristys). Carnea de ren se prepară în diverse moduri. Ea poate fi afumată, friptă sau pusă în saramură. Din muşchi se prepară cârnaţi de casă şi pate, iar laptele de ren se bea împreună cu ceaiul. Alte specilalităţi Laponeze includ preparatele din potârniche polară (riekko) şi specialităţile preparate din dudă arctica (cel mai scump fruct de padure din lume) în special dulceaţa (lakkahillo).
Dintre băuturile alcoolice specifice amintim lichiorul de dudă arctică, numită lakka.
Renul este animalul central al comunităţilor Sami (comunitatea indigenă a Laponiei.)
Citeşte mai mult


Momentan nu există oferte valabile online pentru această categorie. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail sau telefon pentru o ofertă personalizată. Mulțumim!

 


0264 590966 / 0745 204263

Copyright ©1997-2014 CIEL VOYAGES ®