Europa și Rusia - Grecia

 
Capitala: Atena
Suprafaţa: 131.990 km²  
Limba oficială: greacă
Moneda naţională: euro
 
Cunoscută drept leagănul civilizaţiei europene, Grecia are mai mult decât ruine străvechi, deşi le întâlneşti la tot pasul: Acropole, oraşul antic Olimpia sau Knossos. Totuşi, Grecia mai are şi plajele şi frumoasele insule unde oamenii sunt la fel de calzi precum razele soarelui de vară. De asemenea, are peisaje spectaculoase în locuri precum Creta, Skiathos, Santorini, Zakynthos sau munţii Pindului.
 
Grecia este o ţară cu o cultură şi o limbă unică, cu peisaje care se numără printre cele mai puţin exploatate din Europa şi cu un popor care se află printre cele mai ospitaliere din lume.
 
Nici o inimă nu va rămâne nesimţitoare când va ajunge în aglomerata capitală a ţării şi va descoperii că panorama oraşului nu este dominată de zgârie-nori, ci de o construcţie înălţată cu peste 2.500 ani în urmă care nu este numai foarte veche, ci este şi una dintre cele mai frumoase ridicate vreodată. Oricât de familiară v-ar fi imaginea lui din vederi şi din cărţi, prima dată când veţi privi Parthenonul veţi fi surprins de emoţie.
 
Printre cele mai cunoscute comori ale Greciei se numără Muzeul Naţional de Arheologie, Delphi – unul dintre locurile cele mai pline de magie din lume, Insula Rhodos şi portul pe care se spune că îl străjuia odată Colosul lui Rhodos, Insula Creta – centrul puternicei civilizaţii mionice, Olimpia – cu ale sale minunate situri, locul de desfăşurare a primelor jocuri Olimpice, mănăstirile Meteora agăţate pe vârful stâncilor din Tesalia, ori sacrul Munte Athos.
 
Bucătăria grecească are în spate 3.000 de ani de istorie şi, datorită aşezării gepgrafice a ţării, combină arta culinară orientală cu cea occidentală, creând feluri de mâncare delicioase şi simplu de preparat. Printre aperitivele cele mai căutate se numără taramosalata (salată de icre de cod) sau tzatziki (iaurt cu castraveţi). Unul dintre cele mai atrăgătoare aspecte ale oricărei vizite în Grecia este plăcerea de a lua masa în aer liber, pe malul mării.
Citeşte mai mult


Momentan nu există oferte valabile online pentru această categorie. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail sau telefon pentru o ofertă personalizată. Mulțumim!

 


0264 590966 / 0745 204263

Copyright ©1997-2014 CIEL VOYAGES ®