Circuite individuale - Mongolia

Capitala: Ulan Bator

Suprafaţa: 1.564.100 km²
Limba oficială: mongola
Moneda: tugrikul
 
Este situată în Asia Centrală şi se învecinează la sud cu China şi la nord cu Rusia. Teritoriul său a fost mult mai mare în timpul expansiunii mongole conduse de Ginghis Khan şi Kublai Khan, incluzând până în secolul XX o parte importantă a Siberiei şi o regiune care astăzi aparţine Chinei.
Mongolia este una din ultimele destinaţii neatinse ale  lumii. Deşertul Gobi o mare parte din sudul ţării, o zonă formată din dune de nisip şi stepă ierboasă este unul din motivele pentru care Mongolia deţine o diversitate faunistică bogată.  
 
43 % la sută dintre locuitorii Mongoliei îşi duc traiul în locuinţe tradiţionale de nomazi numite iurte, locuinţe care pot fi uşor demontate şi montate la loc. Majoritatea taberelor de nomazi migrează de două ori pe an în funcţie de schimbările climatice desigur. Aceştia aleg locuri situate în apropirea apelor pe timpul verii şi diferite văi montane în timpul lunilor de iarnă.  
În deşertul Gobi există posibilitatea de cazare în aceste locuinţe tradiţionale. Această locuinţă seamănă cu un cort însă condiţiile regăsite sunt mult mai bune. Majoritatea au electricitate prin intermediul panourilor solare sau cu ajutorul unor generatoare electrice.  În interior corturile sunt căptuşite cu lână de oaie, podeaua este din lemn iar în centru sunt puse diferite sobe ca sursă de încălzire. În aceste structuri de cazare sunt servite mese consistente ale căror ingredient de bază este mielul.
 
De precizat că în Mongolia se găsesc 7 zone naturale distincte: zonă montană, zona pădurii de taiga, zona de trecere dintre vegetaţie montană şi stepă, zona de stepă, trecerea de la stepă la deşert, zona de deşert şi zona umedă. Datorită diversităţii zonelor ţara este bogată şi în specii faunistice, mai ales specii protejate. În deşertul Gobi de exemplu pot fi suprinse ultimele specii de cai sălbatici din specia takhi-o specie de cal ce seamănă cu o zebră fără dungi. 

Festivalul Nadaam reprezintă un foarte bun moment pentru a vizita Mongolia datorită manifestărilor unice ce au loc pe timpul acestuia. Practic acesta este unul dintre motivele principale  ale turiştilor care vin în Mongolia.

De la căderea comunismului Mongolia a făcut tot posibilul să supravieţuiască  şi să se deschidă lumii oferind o serie de atracţii în special naturale dar şi atracţii legate de viaţa tradiţională a locuitorilor.

Citeşte mai mult


Momentan nu există oferte valabile online pentru această categorie. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail sau telefon pentru o ofertă personalizată. Mulțumim!

 


0264 590966 / 0745 204263

Copyright ©1997-2014 CIEL VOYAGES ®