CĂUTARE RAPIDĂ
Tipuri de newsletter:

Capitala: Kathmandu
Suprafaţa: 147.181 km2
Limbă oficială: nepaleză
Moneda: rupia nepaleză

Deţinând 8 din 10 cei mai înalţi munţi Nepal este recunoscut pentru spectaculoasele peisaje montane fiind un adevărat paradis al împătimiţilor de plimbări şi trasee în natură. Această ţară oferă de asemenea o cultură fascinantă cu puternice influenţe budiste şi hinduse.
Se poate spune că Nepal le are pe toate: munţi înzăpeziţi, jungle tropicale şi o bogată şi variată istorie şi cultură. Nepalezii sunt mereu încântaţi să primească vizitatorii la ei în ţară, ţară de care e de la sine înţeles că sunt foarte mândri. Nepalezii sunt printre cei mai prietenoşi oameni din lume. De obicei aceştia sunt oameni  relaxaţi cu o atitudine pozitivă faţă de viaţă.
Deseori Nepal este portretizată ca o destinaţie de aventură. Deşi de cele mai multe ori acest lucru depinde de călător dacă alege să se aventureze în diferite activităţi sau nu, în această ţară sentimentul de aventură pluteşte în aer.  Indiferent că e vorba de rafting, trekking sau safari pe elefant Nepal are foarte multe de oferit vizitatorilor aventurieri.
64% din suprafaţa ţării este acoperită de munţi, lanţul Himalaya domină ţara şi este totodată atracţia principală. Având la baza jungla aburindă şi plină de viaţă sălbatică, ţara are de toate pentru fiecare. Tigrul şi rinocerii sunt cele mai populare mamifere ale Nepalului şi pot fi văzut în Parcul Naţional Chitwan alături de elefanţi, leoparzi, diferite specii de căprioare, urşi negrii şi foarte multe specii de păsări etc.   
Se poate spune că Nepal este cea mai bună destinaţie de trekking. Circuitul de trekking Annapurna este cel mai popular astfel de circuit al Nepalului. Prin parcurgerea  acestuia se ajunge la o altitudine de aproximativ 5.300 m. Traseul te poartă pe rute vechi care odinioară făceau legătura între Nepal şi Tibet. O minunată alternativă de a admira vârful Everest este cu ajutorul survolului cu elicopterul.

Mâncarea nepaleză este faimoasă pentru valoarea nutritivă ridicată şi pentru savoarea specifică, obţinută cu ajutorul condimentelor precum ghimbir, usturoi, coriandru, piper, chimion, ardei iute, ulei de muştar şi unt. Orezul este alimentul de bază şi este consumat de două ori pe zi.

Cele mai faimoase şi gustoase feluri nepaleze sunt: Gundrook- Dheedo din grâu, mălai şi verdeţuri uscate, Alu Tama adică cartofi cu muguri de bambus, Pulao - orez cu mirodenii, Masu -carne condimentată cu sos şi orez, şi multe altele.  Tongba este un vin de casă făcut din mei.

 

Citeşte mai mult


Destinaţiile noastre Tipuri de vacanţă Link-uri rapide
Africa
America Centrala si Caraibe
America de Nord
America de Sud si Antarctica
Asia
Australia si Oceania
Europa de Nord si Arctica
Europa si Rusia
Orientul mijlociu
Subcontinentul Indian
Aventură Chartere Circuite de grup
Circuite individuale Circuite în jurul lumii City break
Croaziere Evenimente Nunți și lună de miere
Oferte recomandate Ofertele săptămânii Pelerinaj
Plecări garantate Reduceri Safari
Sejururi Spa & wellness

Contact

Termeni și Condiții

Politica de Prelucrare a Datelor cu Carater Personal

Tichete / Vouchere de Vacanță

Protecția Consumatorului

 

Copyright ©1997-2014 CIEL VOYAGES ®