CĂUTARE RAPIDĂ
Tipuri de newsletter:

America Centrală și Caraibe - Republica Dominicană

Capitala: Santo Domingo
Suprafaţă: 48.734 km²
Limbă: spaniolă
Monedă: peso dominican
 
 
Dominată de cei mai înalţi munţi din Antile şi înconjurată de plaje uimitoare Republica Dominicană este cea mai plăcută gazdă din Caraibe. Nicăieri nu sunt mai evidente contrastele decât în această zonă. Începând cu cele două treimi estice ale Insulei Hispaniola, pe care o împarte cu Haiti, frumuseţile acestei ţări variază de la deşert uscat la munţi înalţi împăduriţi. Un amestec de minuni ale vieţii sălbatice trăieşte în bună înţelegere cu fortăreţe vechi şi peşteri cu picturi rupestre Taino precolumbiene. Plaje albe se transformă în bancuri de nisip verzui acolo unde galioanele spaniole sunt prinse în încătuşarea coralilor din apele adânci.
 
Nu-i de mirare că cea mai vizitată insulă a Caraibelor are un turism dezvoltat. O reţea de staţiuni all-inclusive se întinde de-a lungul coastei de nord şi al aşa numitei Costa del Coco, transformând-o  în cea mai căutată zonă din Caraibe pentru turismul de masă.
O ţară cu un  spirit latin viu şi oameni minunaţi, a doua ca mărime din Caraibe, Republica Dominicană este numită cu afecţiune R.D. E adevărat, bogăţia de la oraş contrastează puternic cu sărăcia.
 
Ruinele a două dintre primele aşezări spaniole ale Lumii Noi, La Isabela şi La Vega Vieja, sunt martorii muţi ai sosirii lui Columb. Santo Domingo  se poate lăuda cu prima catedrală şi fortăreaţă din emisfera vestică, iar arhitectura din Puerto Plata şi Santiago de los Caballeros ne aminteşte de bogăţia secolului al XIX-lea, când comerţul cu zahăr şi tutun era în floare. În timp ce piaţa pietruită din Santo Domingo încă răsună de paşii conchistadorilor, capitala este în acelaşi timp şi o metropolă modernă.  
 
Republica este raiul tropical al văilor de smarald, al munţilor verzi şi al plajelor albe scăldate de apele calde ale oceanului, o simfonie de culori asemenea unei picturi de Maxfield Parrish. Două treimi din suprafaţa insulei este locuită, Hispaniola fiind a doua insulă ca mărime din Caraibe. Este aşezată chiar sub Tropicul Racului la vest învecinându-se cu Cuba iar la est cu Puerto Rico. În partea vestică a ţării este graniţa cu Haiti care coboară de la nord la sud pe o distanţă de 265 km. Republica Dominicană are forma unui triunghi iar distanţa de la graniţa cu Haiti până la cel mai estic punct – Cabo Engaňo este de 390 km. Nordul este scăldat de apele Oceanului Atlantic, în timp ce valurile blândei mări a Caraibilor, cu irizaţii albastre şi verzi, clipocesc pe ţărmul sudic. Cu cel mai înalt punct din Caraibe-Pico Duarte (3.098 m.) şi cel mai jos- Lago Enriquillo ( 46 m sub nivelul mării), insula este în cei 48.734 km² ai săi un potpuriu de forme de relief şi climă. 
Citeşte mai mult


Momentan nu există oferte valabile online pentru această categorie. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail sau telefon pentru o ofertă personalizată. Mulțumim!

 


0264 590966 / 0745 204263

Destinaţiile noastre Tipuri de vacanţă Link-uri rapide
Africa
America Centrala si Caraibe
America de Nord
America de Sud si Antarctica
Asia
Australia si Oceania
Europa de Nord si Arctica
Europa si Rusia
Orientul mijlociu
Subcontinentul Indian
Aventură Chartere Circuite de grup
Circuite individuale Circuite în jurul lumii City break
Croaziere Evenimente Nunți și lună de miere
Oferte recomandate Ofertele săptămânii Pelerinaj
Plecări garantate Reduceri Safari
Sejururi Spa & wellness

Contact

Termeni și Condiții

Politica de Prelucrare a Datelor cu Carater Personal

Tichete / Vouchere de Vacanță

Protecția Consumatorului

 

Copyright ©1997-2014 CIEL VOYAGES ®