Africa - Seychelles

Capitala: Victoria
Suprafaţă: 455 km²
Limbi oficiale: creolă, engleză, franceză
Moneda: rupie seychelleză
  
Seychelles este formată din 115 insule care ocupă o suprafaţă de 455 km² în vestul Oceanului Indian. Un arhipelag de frumuseţi legendare situate între 4 şi 10 grade sud de Ecuador  la 480 km de coasta africană. Din cele 115 insule 41 de constituie cele mai vechi insule din granit  în timp ce celelalte 74 formează atoli şi bariere de corali în insulele Outer.
 
Insulele granitice ale arhipelagului se află în jurul insulei principale Mahé cea pe care se află capitala Victoria şi aeroportul internaţional. Insulele Inner reprezintă centrul cultural şi economic al ţării deţinând majoritatea facilităţilor în turism din Seychelles precum şi majoritatea plajelor superbe.
 
Seychelles este un arhipelag al frumuseţii infinite, al liniştii şi al armoniei faimos pentru unele din cele mai frumoase plaje ale Lumii şi pentru diversitatea vegetală luxuriantă.
Arhipelagul promite aventuri şi frumuseţi naturale copleşitoare în medii sălbatice încă neastinse de om.
 
Seychelles găzduieşte nu mai puţin de două situri UNESCO: Vallee de Mai lângă Praslin unde se găsesc ineditele nuci de cocos duble. La acesta se mai adaugă cel mai mare atol colorat de pe Pământ-atolul Aldabra. Pe acest atol pot fi întâlnite ţestoasele gigantice de uscat în număr de aproximativ 150.000. Atolul este format din 13 insule care constituie o treime din totalul suprafeţei insulelor din Seychelles.
 
Seychelles reprezintă o naţiune relativ nouă. Primele aşezări nu ne duc mai departe de anul 1770 când insulele au fost ocupate de către francezi. Aceştia le-au administrat ca parte a coloniei Mauritius. Seychelles a rămas sub stăpânire franceză până la momentul înfrângerii lui Napoleon la bătălia de la Waterloo până când arhipelagul a fost cedat Marii Britanii în urma tratatului de la Paris din 1814 acesta ajunge la un număr de 3500 de locuitori.
În 1825 Seychelles ajungea la 7000 de locuitori. În acest timp s-au dezvoltat activităţi precum producerea nucii de cocos, a alimentelor a bumbacului şi a trestiei de zahăr. Tot în această perioadă s-a stabilit capitala în oraşul Victoria.
Insulele au început sa se auto-guverneze din 1975 şi au devenit independente în iunie 1976. Au rămas membre a Commonwealth of Nations. 
Având în vedere marea varietate de popoare care au populat acest arhipelag bucătăria e cea care a păstrat subtilităţile şi nuanţele acestora rezultatul fiind sub forma unor arome exotice şi picante. 
Peştele sau caracatiţa la grătar în sos de ardei iute zdrobit cu ghimbir şi usturoi sunt cele mai preferate de locuitori. La fel sunt şi fructele locale precum papaya preparat cu lapte de cocos. Aşa cum e şi normal fructele de mare predomină bucătăria locală servite mai ales alături de orez. Cu toate acestea există restaurante ce servesc speciliatăţi distincte cum ar fi restaurantele cu specific indian, chinezesc şi nu în ultimul rând italian.
Citeşte mai mult


Momentan nu există oferte valabile online pentru această categorie. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail sau telefon pentru o ofertă personalizată. Mulțumim!

 


0264 590966 / 0745 204263

Copyright ©1997-2014 CIEL VOYAGES ®