CĂUTARE RAPIDĂ
Tipuri de newsletter:

Africa - Tanzania

 
Capitala: Dodoma
Suprafaţa: 948.087 km² 
Limba oficială: swahili
Moneda naţională: şiling tanzan
 
Denumirea ţării provine de la combinaţia dintre Tanganyka, care este teritoriul principal, şi Zanzibar, ţărmul arhipeleagului, ambele fiind foste colonii britanice care în 1964 s-au unit şi au format Republica Unită a Tanzaniei (adevărata denumire a ţării).
 
Tanzania impesionează prin diversitate. Piscurile înzăpezite ale muntelui Kilimanjaro, plajele de corali din Zanzibar, rezervaţiile sălbatice Ngorongoro şi Serengeti, numai bune de un safari, cele 120 grupuri etnice care formează populaţia ţării, cel mai adânc lac din Africa (Tanganyka) şi cel mai mare (Victoria) sau oraşe cosmopolite precum Dodoma sau Dar es Salaam, certifică acest fapt.
 
Masaii, un trib nomad de păstori originari de la graniţa Tanzaniei cu Kenya aduc, dacă mai era nevoie, un plus de atractivitate acestei ţări africane. Forţa masailor de a-şi păstra stilul de viaţă tradiţional a fost pusă la grea încercare când păşunile lor au fost transformate în rezervaţii de vânătoare, în special Masai Mara şi Serengeti, vestite pentru frumuseţea lor dar şi pentru faptul ca aici este cel mai bun loc de safari din Africa şi din întreaga lume. Vitele, despre care băştinaşii cred că le-au fost date numai lor de către zeul ploii, joacă un rol copleşitor în viaţă masailor, atât în construcţii prin utilizarea bălegarului, cât şi pentru hrană.
 
Oriunde vei merge şi orice aţi alege să vedeţi, profitaţi de ocazia de a-i cunoaşte pe tanzanieni. Căldura lor caracteristică şi politeţea, precum şi demnitatea şi frumuseţea culturii lor, vor face ca întâlnirea cu ei să fie punctul culminant al vizitei în această ţară. Iar dacă toate acestea vă vor determina să reveniţi în Tanzania, aceştia vă vor spune din toată inima ,Karibu Tena!’ (Bine aţi revenit!).
Citeşte mai mult


Destinaţiile noastre Tipuri de vacanţă Link-uri rapide
Africa
America Centrala si Caraibe
America de Nord
America de Sud si Antarctica
Asia
Australia si Oceania
Europa de Nord si Arctica
Europa si Rusia
Orientul mijlociu
Subcontinentul Indian
Aventură Chartere Circuite de grup
Circuite individuale Circuite în jurul lumii City break
Croaziere Evenimente Nunți și lună de miere
Oferte recomandate Ofertele săptămânii Pelerinaj
Plecări garantate Reduceri Safari
Sejururi Spa & wellness

Contact

Termeni și Condiții

Politica de Prelucrare a Datelor cu Carater Personal

Tichete / Vouchere de Vacanță

Protecția Consumatorului

 

Copyright ©1997-2014 CIEL VOYAGES ®