Circuite individuale - Zimbabwe

Capitala: Harare
Suprafaţa: 390.757 km² 
Limba oficială: engleză, shona şi ndebele
Moneda naţională: dolarul american, randul sud-african, pula botswaneză, lira sterlină, euro
 
Deşi este o ţară mică aflată în sudul Africii, Zimbabwe oferă o varietate de frumuseţi naturale şi antropice: pornind de la fabuloasa cascadă Victoria pe care o împarte cu Zambia, până la bolovanii ca de marmura de pe dealurile Motopo, munţii verzi din partea de est a ţării, parcurile şi rezervaţiile naţionale care deţin peste 11 % din teritoriul ţării şi sunt pline de faună sălbatică, dar şi ruinele antice. De menţionat este faptul că safariurile şi vânătoarea din parcurile naţionale sunt strict controlate şi ajută la finanţarea programelor de conservare.

Pe de altă parte, dacă e să privim situaţia generală în care ţara se află azi, putem spune că aceasta nu e roz deloc. Economia se află în colaps, foametea este răspândită, iar guvernul nu a reuşit încă să găsească o soluţie pentru a lupta împotriva virusului HIV care a afectat deja un sfert din populaţie. Toate acestea au descurajat potenţialii turişti chiar dacă parcurile naţionale şi atracţiile turistice majore au rămas în mare parte neafectate de situaţia politică şi de instabilitatea socială.
 
Preţurile din Zimbabwe nu mai sunt aşa ieftine cum au fost odată, dar sunt extrem de competitive şi derivă din bogata cultură pe care ţara o deţine. Chiar dacă colonialismul şi-a pus destul de mult amprenta asupra poporului, tradiţiile locale sunt încă prezente şi vizibile. În plus, Zimbabwe se bucură de o climă cum puţine ţări au.
Citeşte mai mult


Copyright ©1997-2014 CIEL VOYAGES ®