Belize

Belize
Great Blue Hole
Insulă de corali
Plajă
Ponton
Xunantunich

   

  Capitala: Belmopan
  Suprafata: 22.956 km²
  Limba Oficiala: engleză
   
  Fostă colonie britanică, astăzi Belize deşi  este o ţară mică situată între Mexic şi Guatemala oferă o varietate de atracţii vizitatorilor săi: jungla, templele maya,  nenumăratele peşteri si nu in ultimul rand posibilitatea de a face snorkeling şi de a explora una din cele mai frumoase bariere de corali din lume. Acestea sunt doar câteva din lucrurile care vă vor încânta în această frumoasă ţară. Belize are un ecosistem unic, minunat, deşi foarte fragil, conservat cu grijă de localnici.  Este singura tara din America Centrală care nu are ieşire la Oceanul Pacific, ci doar la Marea Caraibelor s singura din regiune unde limba oficială este engleza.Teritoriul ţării este acoperit într-o mare parte de savane de palmieri iar spre coasta păduri de mangrove.
   
  Datorita climatului tropical temperaturile sunt ridicate întregul an, cea mai potrivită perioadă pentru a vizita Belize fiind din Decembrie până în Martie. Sezonul ploios ţine din iunie până în decembrie. În sezonul ploios perioada critică nerecomandată pentru vizite este perioada uraganelor care ţine din Iunie până în August. Chiar dacă între Noiembrie şi Ianuarie temperaturile sunt puţin mai scăzute este suficient de cald pentru vizite.
  Temperatura medie a anului este de 26 ºC.

   

  Snorkeling şi Diving:
  Apele turcoaz din  Belize  impreună cu a doua cea mai mare barieră de corali din lume sunt ingredientele perfecte pentru snorkeling sau diving. Belize este cunoscută pentru cea mai mare barieră de corali din emisfera vestică. Faimosul Great Blue Hole – Marea Gaura Albastra aflata la o distanta de circa 3 ore cu barca de insula Ambergris este o peştera subacvatică care poartă aceasta denumire datorita contrastului puternic pe care apa din ea, mai intunecata la culoare, il formeaza cu cea dimprejur. Practic acestă pată de culoare este asociată cu o pupilă albastră într-o mare turcoaz. Marea Gaura Albastra a devenit cunoscuta datoritaăcercetătorului francez Jacques-Yves Cousteau, care a inclus-o în lista celor mai bune 10 locuri pentru scufundări. Scafandrii pot întâlni aici diverse specii de peşti, printre care bibanul-crestat, rechinul infirmieră şi câteva tipuri de peşti de recif rechinul caraibian de recif. Până acum au fost descoperite peste 250 specii de peşti şi 65 de specii de corali.
   
  Canoe sau hiking
  Regiunea Cayo poate fii explorată în canoe. Veţi avea ocazia să vedeţi aşezările tradiţionale ale regiunii şi fauna locală. Pentru cei care preferă hikingul acelaşi district Cazo vă pune la dispoziţie Muntele Pine Ridge. Muntele abundă în peşteri spectaculoase, cascade şi păduri de pin frumos mirositoare.
   
  Ruinele Maya
  În Belize pot fi descoperite o serie de situri arheologice lăsate de civilizaţia Maya cele mai reprezentative dintre acestea fiind siturile Caracol si Xunantunich. Xunantunich în limba maya înseamnă  femeia din piatră şi reprezintă un centru de ceremonii clasic al civilizaţie Maya localizat pe una din terasele râului Mopan. Situl arheologic Caracol este situat pe partea vestică a Munţilor Maya şi se întinde pe un paltou aflat la 500 m deasupra nivelului mării. Acesta a fost descoperit în anul 1938 de către Rosa Mai. La Caracol se găseşte cea mai mare structură piramidală făcută de om în Belize. 
   
  Belize city:
  Cel mai mare oraş, port principal al ţării şi fostă capitală a coloniei britanice, distrus însă aproape în întregime în urma uraganului din 1961, motiv pentru care la acea vreme capitala ţării a fost mutată la Belmopan. Oraşul propriu-zis este împărţit în două regiuni: cea nordică, între Golful Haulover şi estul zonei Fortului George, şi regiunea sudică  ce se întinde în suburbiile oraşului şi în zona portului. Unul din obiectivele principale ale oraşului este catedrala Saint John (Sfântul Ion) construită în 1812 şi localizată peste drum de Clădirea Guvernului o construcţie colonială construită doi ani mai târziu după catedrală. O altă atracţie a oraşului este Farul construit pentru Baronul Bliss un personaj important al regiunii.Orasul Belize este divizat de râul Haulover în două districte Belize de Nord şi Belize de Sud. În Belize de Nord se găseşte şi Muzeul Belize o fostă inchisoare a colonie britanice ce datează de la 1800. În muzeu sunt expuse atât obiecte lăsate moştenire de civilizaţia Mayah cât şi dovezi ce amintesc de lupta pentru libertate din perioada colonială.
   
  Ecoturismul
  Belize este una din cele mai potrivite destinaţii din lume pentru practicarea ecoturismului. Varietatea de activităţi înscrise în această categorie (hiking, birdwatching, explorarea peşterilor, tubing, canoe, snorkeling, etc) şi infrastructura adecvată acestui gen de turism (o mare varietate de lodge-uri şi resorturi ce au la bază principiul dezvoltării durabile folosindu-se în activitatea turistică de valorificarea energiilor alternative şi implicare membrilor comunităţii) face din Belize o destinaţie ecoturistică veritabilă, cu o populaţie ce luptă pentru o dezvoltare durabilă în armonie cu mediul înconjurător
    
  Rezervaţia de Jaguari
  Pentru cei care îndrăgesc animalele este important să ştie că această ţară are un potenţial faunistic impresionant valorificat prin intermediul rezervaţiilor naturale. De neratat este Rezervaţia de Jaguari cunoscută şi sub denumirea de Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary. Această rezervaţie are cele mai lungi trasee de hiking organizat pe durata cărora puteţi admira atât vegetaţia superbă cât şi fauna locală. 
   

   

  Pentru călătoriile cetăţenilor români în Belize nu este necesară viza pentru o perioadă de maxim 30 de zile. 

  Oferte