Turcia

Turcia
   
  Capitala: Ankara
  Suprafaţa: 780.580 km²  
  Limba oficială: turcă
  Moneda naţională: liră turcească
   
  Pentru 1000 de ani, Anatolia a fost nucleul Imperiului Bizantin cu capitala la Constantinopol, fără îndoială cel mai mare, mai puternic şi magnific oraş al tuturor timpurilor. Aici au prins rădăcini creştinismul timpuriu şi islamismul care a fost impus de către otomani ca religie generală. Aceştia au fost şi fondatorii unuia din cele mai mari imperii cunoscute în istorie. În 1923, după abolirea monarhiei şi destrămarea Imperiului Otoman, sub conducerea marelui reformator Mustafa Kemal Ataturk, ţara a devenit Turkiye-Ţara Turcilor.
   
  Aici, trecutul are alte valenţe căci Turcia este o ţară unde pierzi noţiunea timpului. Aflându-se la confluenţa a două mari civilizaţii: cea orientală şi cea occidentală şi reprezintă un amalgam de tradiţii vestice şi estice, o punte între cultura europeană şi cea asiatică. Turiştii care aleg Turcia sunt uimiţi de frumuseţea naturală a mării, a munţilor, a splendidelor zone de coastă, de aglomeratele bazaruri pline ochi de covoare şi obiecte lucrate manual, de vechimea monumentelor şi de istoria marilor civilizaţii ale trecutului.
   
  Însă Turcia oferă mai mult decât albastrul mărilor şi căldura nisipurilor aurii. Aventurierii vor fi în cântaţi de exotismul cascadelor de calcar de la Pamukale, de peisajul unic al Capadociei, de oraşul antic Efes sau canionul Verde, de oraşele şi de porturile milenare.
   
  La toate acestea, se adaugă bucătăria turcească care este una din cele mai bogate şi mai variate din lume, fiind un amestec din Asia centrală şi din regiunea mediteraniană, cu tradiţii de peste 600 de ani. Baza bucătăriei turceşti o formează cerealele, existând o sumedenie de feluri vegetale. La mai multe feluri de mâncare, carnea se serveşte doar ca ingredient complementar. Chiar şi la kebab se servesc garnituri de legume şi iaurt în cantităţi mari. Carnea de oaie ocupă un loc important în prepararea diferitelor feluri de mâncare (shish kebab şi doner kebab). Fructele de mare şi peştele sunt la mare preţ în bucătăria turcească, fiind consumate şi apreciate de turişti.

  Oferte