Uruguay

Uruguay
Montevideo
Montevideo - Palatul Salvo
Punta del Este - Monumentul Degetelor
Punta del Este
Colonia del Sacramento - Bastion del Carmen
Asado
Jose Ignacio
Colonia del Sacramento
Montevideo
   
  Capitala: Montevideo
  Suprafaţa: 176.215 km² 
  Limba oficială: spaniolă
  Moneda naţională: peso uruguayan
   
  Micuţul Uruguay este situat între cele două mari ţări ale Americii de Sud: Argentina şi Brazilia. Chiar dacă are ca vecini aceste două ţări importante şi extrem de complexe, Uruguayul poate oferi la rândul lui vizitatorului o gama variată de experienţe: puteţi savura deliciile arhitecturale şi piaţa din capitala Montevideo, ori să vă plimbaţi pe una din plajele cu nisip alb sau să gustaţi din strălucitoarea viaţă de noapte a staţiunii Punta del Este, ori puteţi să vă odihniţi în liniştitul orăşel Colonia del Sacramento cu al său centru colonial inclus în patrimoniul Unesco.
   
  Din punct de vedere economic, Uruguay este una dintre ţările cele mai dezvoltate din America de Sud, cu un PIB mare pe cap de locuitor, aflându-se pe locul 52 în lume dacă luăm în calcul Indicele Dezvoltării Umane, şi pe primul loc în America Latină. Uruguay se remarcă şi datorită nivelului scăzut de corupţie, ocupând locul 2 (după Chile) în topul celor mai transparente state ale Americii Latine.
   
  Dacă tot vine vorba de topuri, această ţară a fost clasată pe locul 9 în topul celor mai bune ţări de locuit şi cele mai ecologice din lume şi pe primul loc în cele trei Americi.
   
  Din bucătăria tradiţională a Uruguayului este nelipsit asado-ul, un fel de grătar din carne de vită, iar ca desert, prăjiturelele alfaiores sau dulce de leche. De altfel, carnea de vită este un ingredient fundamental în bucătăria acestei ţări, uruguayenii fiind mari consumatori de carne roşie.
   
  Clerico, un amestec de suc de fructe şi vin, se află printre băuturile tradiţionale uruguayene, alături de grappamiel, o combinaţie de alcool cu miere care se serveşte în dimineţile răcoroase de toamnă sau iarnă pentru a încălzi corpul.
   
  Cu atâtea bunătăţi culinare şi orăşele cochete, Uruguayul vă va răpi 2-3 zile din periplul dumneavoastră sudamerican.
  Uruguay are un climat temperat fără anotimpuri ploioase sau uscate. Lunile de vară, din noiembrie până în februarie, sunt cele mai aglomerate din punct de vedere al turismului, în special în zonele de coastă unde maxima medie din ianuarie este cuprinsă între 21°C şi 26°C.
   
  Perioada dintre sfârşitul lunii aprilie şi noiembrie este în general mult mai rece şi pot exista precipitaţii ocazionale. Temperatura medie din iulie este de 11 ° C.
  Montevideo. Oraş vibrant şi contrastant, capitala Uruguyului adăposteşte aproape jumătate din populaţia ţării şi este atât un puternic centru economic cât şi unul istoric.
  Fiind fondat în anul 1726, Montevideo încă deţine o mare parte din arhitectura originală colonială spaniolă şi italiană care fuzionează cu cea franţuzească mai modernă şi cu stilurile Art Deco. Oraşul este împânzit de pieţe pitoreşti, perfect poziţionate pentru a servi o cafea, a asculta muzică de tango sau pentru a gusta deliciosul asado.
  Ciudat Vieja (oraşul vechi) cu arhitectura sa din secolul XVII, vibranta piaţă Mercado del Puerto, bulevardul Averida 18 de Julio sau Palatul Salvo proiectat de către arhitectul italian Mario Palanti şi finalizat în 1925 când deţinea titlul de cea mai înaltă clădire din America de Sud, sunt doar câteva obiective care merită atenţia dumneavoastră.
   
  Colonia del Sacramento. Cel mai vechi oraş din Uruguay, Colonia del Sacramento a fost fondat de către portughezi în 1680, centrul oraşului făcând parte din patrimoniul mondial UNESCO.
  Iniţial, oraşul a fost folosit ca punct de aşteptare a contrabandei, dar astăzi centrul lui colonial cu străzi înguste, pietruite şi arhitectură fină, este un loc sofisticat care merită vizitat. Fiind un mic centru istoric, oraşul găzduieşte nouă muzee mici, Iglesia Matriz – cea mai veche biserică din Uruguay, Bastion del Carmen – teatru şi centru cultural precum şi multe restaurante de bună calitate. O vizită la far este ideală pentru a-ţi delecta ochii cu o vedere minunată asupra oraşului şi asupra fluviului Rio de la Plata.
   
  Punta del Este. La doar câteva ore de Montevideo se află staţiune Punta del Este, cea mai fermecătoare staţiune a Uruguayului, şi una dintre cele mai cunoscute din America de Sud.
  Fâşia lungă de plajă cu nisip alb, barurile agitate, sumedenia de restaurante şi cluburile de yacht dau acestei staţiuni un aer exclusivist şi crează o atmonsferă cosmopolită unde oamenii vin să admire şi mai ales să fie admiraţi
  Simbolul staţiunii este Monumentul Degetelor ,Monumento los Dedos’ sau Mâna ,La Mano’, o statuie care înfăţişează cinci degete îngropate în nisipul de pe plaja Brava, statuie care a devenit în scurt timp nu doar un punct de referinţă pentru Punta del Este ci şi pentru Uruguay.
   
  José Ignacio. Micuţul oraş pescăresc José Ignacio este situat la 40 km est de Punta del Este, şi este opusul acestuia, fiind un oraş liniştit şi paşnic, numai bun de a-ţi încărca bateriile. Aici, cabanele pescarilor şi conacele trăiesc în simbioză una cu cealaltă.
  În timpul lunilor de vară (decembrie-martie), acest orăşel prinde viaţă. Oamenii vin de departe pentru a petrece şi a se bucura de carnaval şi de concertele organizate în far.
  Relaxarea este punctul forte al acestui oraşel, multe voci afirmând că nu este un loc mai bun de relaxare în tot Uruguayul decât José Ignacio.
  Pentru călătoriile cetăţenilor români în Uruguay NU este necesară viză, pentru o perioadă de maxim 30 de zile.

  Oferte