Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite
Abu Dhabi
Burj Khalifa, Dubai
Deșertul Rub' al Khali
Dubai Marina, Dubai
Moscheea Sheikh Zayed, Abu Dhabi
   
  Capitala: Abu Dhabi
  Suprafaţa: 83.600 km² 
  Limba oficială: arabă
  Moneda naţională: dirham UAD
   
  Emiratele Arabe Unite este un stat situat în sud-estul peninsulei arabice, în Golful Persic, şi este compus din şapte emirate: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al-Qaiwain, Ras Al-Khaimah şi Fujairah.
   
  Bogăţia emiratelor este bazată în mare măsură pe exploatarea petrolului şi a gazelor naturale, ce reprezintă aproximativ 40% din PIB, fiind al treilea producător de petrol din Golful Persic, după Arabia Saudită şi Iran. Dependenţa petrolieră a economiei totuşi îngrijorează guvernul, şi asta deoarece se estimează că ţara mai are rezerve de petrol doar pentru încă 50 de ani, aşa că se încurajează turismul.
   
  Emiratele Arabe Unite este o destinaţie contradictorie, un stat islamic în care DJ-ii mixează până în zori când apelul la rugăciunea de dimineaţa poate fi auzit, un stat în care stilul de viaţă şi obiceiurile tradiţional beduine stau alături de o versiune de consumism extravagant şi exagerat.
   
  În timp ce mulţi vizitatori se minunează la fantasticele hoteluri şi proiecte imobiliare, e uimitor şi felul în care pricepuţii şeici reuşesc să armonizeze aceste 2 forţe aparent opuse: tradiţionalismul şi modernismul.
   
  Emiratele Arabe Unite este o destinaţie foarte sigură a Orientului Mijlociu unde veţi simţi confortul de acasă dar şi un gust exotic, un loc perfect pentru a vă goli cardurile în luxoasele magazinele şi malluri, dar şi un loc numai bun de a sta pe o plaja superbă pentru a savura un cocktail în timp ce vă gândesti la care restaurant traditional veţi lua masa.
   
  Atmosfera din zonele cu patrimoniu ale zonei sau mirificul peisaj al muntelui Hatta, pieţele de suveniruri, o plimbare cu cămila prin nisipurile deşertului din Abu Dhabi sau o scufundare printre recifele de corali sunt doar câteva activităţi pe care vi le pune pe tavă acest emirat. Puteţi chiar să le combinaţi şi să luaţi un pic din fiecare, pentru că până la urmă, tocmai acest mixt este cel care face din Emiratele Arabe Unite un teritoriu unic.
   
  Infrastructura hotelieră, deşertică şi de agrement, preţul relativ scăzut al materiilor prime, clima caldă ce durează pe aproape tot anul, minunile arhitecturale precum Burj al-Arab, Burj Dubai şi Insula Palmier şi atitudinea prietenoasă a locuitorilor au făcut ca Emiratele Arabe Unite să fie denumite Hong Kong-ul sau Singaporele Orientului Mijlociu.

  Oferte