Maldive

Maldive
   
  Capitală: Male
  Suprafaţă: 298 km²
  Limbă Oficială: divehi
  Monedă: Rufiyaa
   
  Singura descriere care s-ar potrivi acestui grup de insule tropicale luxuriante şi îndepărtate, fiecare cu propriul recif de corali şi lagune de peruzea puţin adânci, plutind în idilicul Ocean Indian este Raiul pe Pământ. Pe uscat găseşti numeroşi cocotieri şi pomi fructiferi, iar plajele albe ce înconjoară fiecare insulă sunt presărate cu scoici de toate formele. Sub apă se găsesc grădini magice un tărâm al bogăţiei vieţii subacvatice.
   
  Oricum în orice anotimp, insulele maldive sunt un paradis. Timpul petrecut aici te poartă departe de realitatea traiului urban. Orice activitate te relaxează şi îţi alungă tensiunea şi stresul vieţii moderne. Ceasul biologic revine la ritmul simplu al naturii guvernate doar de guvernante doar de rasaritul şi apusul soarelui. Nu mai există decât nevoile primare – hrana şi somnul – şi acestea sunt foarte uşor de potolit. Corpul se întăreşte prin scufundări, surf, înot şi băi de soare; sufletul renaşte la privirea apusurilor spectaculoase, iar mintea se odihneşte.
   
  Statul insular este situat la 340 km sud-vest de India. Aeroportul internaţional este în Male, capitala. Trivandrum din Kerala se află la 40 de minute de zbor
   
  Dacă simţi nevoia unei stimulări intelectuale, vei afla că insulele Maldive sunt uimitor de bogate în cultură. De-a lungul secolelor, navigatori arabi şi chinezi au trecut prin aceste insule, la fel ca şi Vasco de Gama, fraţii francezi Parmentieri, Ibn Batuta şi alţi exploratori renumiţi. Islamul a pătruns în sec. XII şi insulele sunt încă predominant sunnite. Ruinele vorbesc despre influenţe trecute budiste şi hinduse, dar şi despre o dinastie matriarhală care ar fi domnit timp de 300 de ani.
   
  Insulele Maldive sunt renumite pentru apele limpezi, grădinile de corali şi peştii tropicali.Vizibilitatea subacvatică medie este de 30 de m, apa având temperaturi ridicate tot anul. Toate staţiunile din Maldive au şcoli de scufundări cu instructori şi multe dintre aceste staţiuni permit accesul către minunate recife.
   
  Fiind situate la răscrucea unor vechi drumuri maritime, insulele au asimilat diverse influenţe culturale şi religioase. Rămăşiţele  arheologice demonstrează că a existat o lungă perioadă budistă care a atins apogeul între sec. IX şi sec. XII. Odată cu răspândirea islamului în vestul Asiei, arabii şi-au extins legăturile comerciale maritime cu sudul Asiei. Această influenţă arabă a dus la convertirea la islamism în sec. XII. Micul muzeu Naţional din Male prezintă o gamă de artefacte budiste şi islamice.

  În ianuarie, zilele sunt calde, răcorite de brizele marine, cu temperaturi maxime de 30 ºC.

  Aici este cald şi umed, briza răcoroasă a mării rupând monotonia languroasă a căldurii. Din decembrie până în martie, în timpul sezonului uscat, musonul blând din nord-est atinge aceste insule ecuatoriale dar cerul rămâne senin şi apa caldă. Este un muson mai uscat decât cel din sud-vest care îşi face simţită prezenţa din aprilie până în octombrie.
  Muzeul Naţional din Parcul Sultanului din Male:
  deţine o colecţie impresionantă de  artefacte, printre care se numără şi tronurile sultanilor.

  Epava Victoria Maldivelor

  S-a scufundat în 1981 şi  se află pe partea de vest a Hulule.

  Baa Atoll

  Merită vizitat datorită faptului că e ultimul atol pe care se pot cumpăra obiecte de artizanat construite prin tehnici tradiţionale.

  Insula Makunudhoo

  Este renumită  pentru calitatea şi diversitatea  mâncării însă acesta este probabil şi unul dintre motivele pentru care insula este cea mai scumpă. Acesta insulă este protejată  din toate părţile  de o lagună frumoasa şi  de plaje cu palmieri.

  Pentru călătoriile cetăţenilor români în Maldive nu este necesară viza. La intrarea în ţară se aplică viza turistică valabilă 30 de zile.

  Oferte