Australia

Australia
Canguri
Casa Operei, Sydney
Cei 12 Apostoli, Victoria
Marea Barieră de Corali
Uluru, Northen Territory
    Capitală: Canberra
    Suprafaţă:  7.686.850 km
    Limbă oficială: Engleză
    Moneda: dolar australian
     
    Vreme de două secole, Australia a intrigat restul lumii cu marsupialele fantastice, păsările zgomotoase şi viu colorate şi peisajele sălbatice şi nemărginite. Patria uneia dintre cele mai vechi culturi umane, Australia este o adevărată minune geologică, cunoscută pentru impresionantul monolit Uluru, mlaştinile tropicale de la Kakadu şi bineînţeles magnificul Recif al Marii Bariere de Corali. Mărginit într-o parte de Oceanul pacific şi de Oceanul Indian în cealaltă, continentul australian pare mai mic decît este cu adevărat. Totuşi, întinzându-se pe o suprafaţă de aproximativ 7,8 milioane de km² Australia este echivalentă ca întindere cu partea continentală a Statelor Unite dar cu o populaţie de numai 21 milioane de locuitori. Ariditatea continentului este explicaţia pentru populaţia redusă. Australia are peste 7000 de plaje pe o suprafaţă de aproximativ 59.533 km de coasta la care se adaugă şi vestita barieră de corali lungă de 2.000 km.     
    Australia este în acelaşi timp cel mai mic continent de pe glob, dar şi cea mai mare insulă.

     

    În zona de nord predomină un climat de tip tropical umed –uscat cu ierni însorite şi uscate urmate de veri toride cu ploi de tip musonic. Zona centrală este deosebit de uscată cu veri deosebit de calde şi ierni foarte reci. Majoritatea ploilor de pe continent se ănregistrează în Tasmania sau de-a lungul coastei de est, acolo unde munţii sunt flancaţi de zone împădurite. Perimetrele oraşelor Perth şi Adelaide se bucură de un climat însorit de tip mediteranean. Ninsoarea cade şi în Australia – s-au înregistrat chiar şi în zonele sudice Queensland – dar ninsorile regulate sunt specifice numai munţilor Snowy din New South Wales, Alpilor Victorieni şi zonelor muntoase din Tasmania. Cei mai mulţi turişti sunt atraşi de soare care aleg ca destinaţie în special zonele de litoral.
    Pentru zona nordică cea mai bună perioadă pentru vizite este din mai până în Septembrie iar pentru restul regiunilor trebuie aleasă perioada cuprinsă între octombrie şi aprilie.
    Marea Barieră de Corali
    Este una dintre minunile naturale ale lumii, nu  este un recif unic ci un şir de 2500 de recife de corali, dintre care unii, vechi de 18 milioane de ani, se întind pe o distanţă de 2000 km pe coasta Queenslandului. Recifele adăpostesc peste 400 de tipuri de corali şi 1500 specii de peşti. De asemenea aici trăiesc şi creaturi mai mari ca balene, broaşte ţestoase şi rechini, ultimii stau la o distanţa considerabilă de oameni. Reciful este un labirint de corali ascuţiţi şi apă puţin adâncă şi a reprezentat un adevărat coşmar pentru primii exploratori ai Australiei.  
    Scufundările şi snorkelingul sunt cele mai bune metode de a explora reciful. Zonă inclusă în patrimoniul mondial, reciful a fost construit de un organism simplu, numit polip marin din  familia Coelenterata. Miliarde de polipi se îngrămădesc unii în alţii în apele sărate, călduţe şi puţin adânci şi cresc către direcţia din care vine lumina soarelui. Reciful reprezintă o lume în sine, coloniile de corali find hrană, adăpost şi teren de vânătoare pentru miliardele de creaturi.
     
    Queensland
    Un paradis cu multe frumuseti naturale, Queenslandul atrage turişti, oameni de ştiinţă, botanişti şi aventuriri din întreaga lume. Acest Pământ scăldat în soare se întinde pe coasta estică a Australiei de la capitala plină de viaţă Brisbane până la pădurile tropicale de la Cape York, în nord. Regiunea are multe oferte de vacanţe, fie că vrei să te relaxezi pe o plajă nisipoasă fie să te retragi pe o insulă, coast abundă de obiective acvatice. De asemenea pot fii făcute tururi de o zi cu iahtul în apele Marii Barierei de Corali fie că preferi să te scufunzi în adâncuri.   
     
    Tasmania
    Tasmania e separată de Australia prin stâmtoarea Bass. Este cel mai mic stat al Australiei şi cel mai verde. O întindere vastă de 13.800 km² e protejată ca Patrimoniu natural mondial, o zonă cu o valoare culturală şi naturală imensă, care include una dintre puţinele păduri tropicale temperate rămase în lume. Tasmania e străbătută de poteci pentru explorare inclusive faimosul traseu Overland: un traseu de 65 de km timp de 6 zile prin aspra inimă alpină a Tasmaniei. Pe peninsula Freycinet, drumul de deal, scurt de 45 de minute spre golful Wineglass oferă o privelişte ameţitoare a uneia dintre cele mai uimitoare fâşii de nisip din lume. În Vestul insulei, în lacurile glaciare şi în izvoarele din Parcul Naţional Franklin Gordon Wild Rivers, sunt vestigii din Permian, în urmă cu 250 milioane. Izolată de traseele Turistice obisnuite, Tasmania este cel mai bine păstrat secret al Australiei oferind posibilităţi infinite de aventură, într-un peisaj străvechi şi plin de viaţă.    
     
    Sydney
    Zborul spre Sydney este cel mai frumos mod de a face cunoştinţă cu Australia. De pe geam se poate vedea totul Dacă priveşti pe geam, vei putea vedea totul: orizontul dramatic, întinderea albastră a portului dantelat de golfuri şi o puzderie de acoperişuri, de olane. Urmează o lucrătură metalică minuţioasă - Harbour Bridge, văzută de la această înălţime ca o miniatură perfectă , iar alături plăcile albe de pe Operă strălucesc asemenea perlelor. Secretul oraşului Sydney rezidă în ţărmul strălucitor împodobit de palmieri, iahturi şi golfuleţe liniştite şi cele 70 de plaje. În Sydney nu trebuie ratate: călătoria prin portul azuriu al oraşului cu feribotul până la Manly, Harbour Bridge, o plimbare prin the Rocks-cartierul istoric al oraşului, Opera – o capodoperă inclusă în patrimoniul mondial, Portul Darling şi ţărmul întinerit împânzit de atracţii Turistice.
    Pitt Street şi George Street sunt arterele principale ale oraşului. Portul Sydney este una dintre atracţiile principale ce poate fii văzut cu legendarul feribot care merge la Manly. Manly însuşi este o staţiune de la malul apei mângâiată de briza marină care ocupă o fâşie de pământ între ţărmul nordic al portului şi ocean.
    Podul din Sydney este una din minunile arhitecturale şi inginereşti ale Australiei. Lucrările de construcţie au început în 1923 şi s-au încheiat în 1932. Podul are o lungime de 503 m, iar vârful arcului este situat la 134 de m deasupra nivelului mării. A fost proiectat pentru a suporta un trafic de 60.000 de maşini pe oră. Pentru cei care nu se tem de înălţimi escaladarea podului este o opţiune.Opera din Sydney: cu acoperişul în formă de vele umflate de vânt şi amplasamentul în mijlocul portului. Este unul dintre cele mai puternice simboluri ale Australiei. Epopeea a început în anul 1955 printr-un concurs menit să determine proiectul de construcţie al clădirii operei la vechiul terminal al liniei de tramvai Bennelog Point. După ce au anlizat 233 de proiecte înscrise în competiţie membrii juriului au ales proiectul danezului Jorn Utzon. Clădirea cuprinde o sală de spectacole de 1507 locuri, o sală de concerte cu 2.679 locuri, un cinematograrf, o sală de expoziţii, şi un restaurant.
     
    Munţii Blue
    De la distanţă seamănă cu o pictură în ulei, veche, cu vagi nuanţe azurii. Trasate parcă stângaci. În anul 1868, munţii înşişi s-au deschis, odată cu construirea căii ferate. Dintr-o dată înstăriţii locuitori ai oraşului Sydney aveau şansa de a evada din căldura litoralului spre aerul munţilor. În anul 1900, Katoomba, Cascada Wentworth şi Muntele Victoria deveniseră deja destinaţii Turistice moderne, cu restaurante pretenţioase şi hoteluri victoriene elegante. Cocoţat pe marginea văii Jamison şi bucurându-se de peisajele spectaculoase pe care aceasta le oferă, Katoomba este cel mai important oraş din zona Munţilor Blue.     
     
    Valea Hunter
    Un amestec de oraşe miniere, piste de curse de cai şi unele dintre cele mai bune podgorii din Australia. Dacă primii struguri au fost cultivaţi aici în jurul anului 1830, astăzi valea găzduieşte peste 120 de podgorii. Regiunea se află doar la 3 ore de condus de Sydney, fiind astfel o destinaţie foarte populară. Poarta de intrare către Lower Hunter Vallez este vechiul oraş minier Cessnock. Inima acestei regiuni viticole este Pokolbin. Pokolbin găzduieşte centrul turistic Hunter Valley Wine Country. Aici se fac vinuri precum Rosemount Estate şi Lindemas dintre cele mai cunocute. Zeci de vinoteci sunt concentrate la câteva minute de mers cu maşina. Trebuie ştiut că Australia este cel de al patrulea mare exportator de vin de pe glob cu peste 60 de regiuni viticole mare parte din ele fiind concentrate în Australia de sud.Cu toate că dintre Lower Valley şi Upper Hnter Valley cea dintâi are cele mai multe podgorii însă Upper Hunter Vallez are cele mai frumoase peisaje chiar dacă are doar câteva podgorii.  
     
    Canberra
    Oraşul Canberra este tânăr elegant cu un aer sportive şi pe ansamblu prsper cu numeroase restaurante şi cazinouri. Găzduieşte totodată, Galeriile Naţionale şi Casa Parlamentului . Canberra este singurul oraş din Australia în care poţi întâlni un cangur. Munţii Black domină centrul oraşului. La poalele lor se află Grădina botanică Naţională a Australiei . În Canberra este ăncurajată deplasarea pe bicicletă, insă ăe lângă biciclete în oraş mai poţi închiria canoe şi hidrobiciclete pentru a te plimba pe lacul Burley Griffin. Casa Parlamentului Australian este o clădire apreciată la câteva miliarde de dolari, construită pe Capital Hill în sudul locului Burlez Griffin şi a fost inaugurată în mod official în anul 1988.
     
    Queensland
    Statul Queensland este destinaţia de vacanţă predilectă a australienilor, având mii de kilometrii de plajă, munţi îmbrăcaţi în vegetaţie şi sute de insule tropicale împrăştiate de-a lungul Marii Bariere de Corali. De neratat sunt strălucitoarea Coastă de Aur, Noosa Heads-cea ma cochetă staţiune de pe coasta Soarelui, Insula Fraser unde pădurea tropicală se întâlneşte cu plaja, plimbările cu barca, scufundări sau snorkeling la Marea Barieră de Corali, navigaţia printre insulele tropicale Whitsundays, Parcul Naţional Daintree şi pădurile tropicale virgine şi nu în ultimul rând Parcul Naţional Lawn Hills-o supriză tropicală. 
     
    Parcul Naţional Uluru
    Uluru şi opera din Sydney impart titlul de cele mai cunoscute obiective Turistice din Australia. Uluru cunoscut şi sub numele de Stânca Ayers, atrage anual peste jumatate de million de turişti. Acest monolit impresionant din centrul Australiei, unul dintre ceimai mari din lume care se înalţă la aproape 350 de m deasupra solului plat, oferă un spectacol remarcabil. Stânca Ayers este situată la circa 320 de km de Alice Springs. Este vârful unei bucăţi massive de gresie din subteran veche de aproximativ 600 milioane de ani. În 1985 stânca a fost înapoiată aborigenilor Pitjantjara şi Yankunytjatjara care i-au redat numele de Uluru şi apoi l-au închiriat guvernului pentru a-l utiliza ca parc naţional. 
     
    Brisbane
    Cu parcurile şi grădinile sale, pistele pentru jogging sau biciclete, climatul hibernal şi stilul cosmopolit, oraşul Brisbane  are o populaţie de 1.9 milioane de locuitori, iti creează o ambianţă plăcută de relaxare ăn ciuda faptului că e al treilea oraş ca mărime al Australiei. Acest oraş atrăgător are acel amestec tipic Australian de arhitectură victoriană cu clădiri moderne de birouri. Specificul său este dat de plante precum bougainvillea, palmieri şi case clasice în stilul regiunii – structuri inalte din lemn cu verande destinate circulării aerului. Cea mai frumoasă vedere panoramică a oraşului Brisbane se vede de pe Muntele Coottha. În zilele senine se pot vedea munţii de dincolo de Coasta de Aur înspre Suddar şi formaţiuni vuclanice bizare ale Munşilor Glass House. Grădina Botanică este amplasată chiar la poalele muntelui şi oferă vizitatorilor exemplare de plante tropicale închise ntr-un dom construit in still postmodernist. Tot aici se află şi Planetariul Sir Thomas Brisbane.     

    Cetăţenii români au nevoie de viză pentru a putea călători în Australia. Agenţia noastră vă poate intermedia în obţinerea vizei.

    Nu am găsit oferte care să corespundă căutării.