Sri Lanka

Sri Lanka
Colombo
Colombo
Templul din Dambulla
Sigiriya
Sigiriya
Sri Lanka
Elefanţi
Dambulla
  Capitala: Sri Jayawardenapura-Kotte
  Suprafaţa: 65,610 km²
  Limbă oficială: Sinhala, Tamil
  Moneda: rupie srilankeză

   
  Deşi e mică în comparaţie cu vecinii săi Sri Lanka totuşi are multe de oferit. Oraşe vibrante, tradiţii, peisaje superbe, plaje perfecte şi oameni incredibil de prietenoşi, toate acestea într-o combinaţie ce fac din Sri Lanka destinaţia ideală.  
  Sri Lanka este o ţară cu adevărat remarcabilă. Mică la suprafaţă în comparaţie cu vecinii săi aceasta deţine totuşi un relief extrem de diversificat cu peisaje pe măsură. Plaje aurii, dealuri, păduri, şesuri etc.  
  Flora şi fauna sunt diversificate atât la câmpii cât şi în pădurile tropicale În cele mai multe cazuri acestea sunt protejate prin parcuri naţionale. Specifici în Sri Lanka sunt elefanţii sălbatici . Parcul naţional Yala oferă un mediu propice pentru populaţia de leoparzi.
   
   
   

  Sri Lanka este o destinaţie potrivită pentru aproape toată perioada anului însă există doi musoni anuali care afectează diferite părţi ale ţării în diferite momente ale anului. Unul dintre cei doi musoni aduce precipitaţii în zonele joase din sud-est şi zona centrală a dealurilor de la sfarsitul lunii mai până la sfârşitul lunii septembrie. Celălalt este mai slab şi afectează nord estul insulei din noiembrie în februarie.  

  Din Martie până în Aprilie este un sezon în general uscat urmat de o scurtă perioadă de premuson. Lunile de vară, din iunie până în septembrie sunt luni foarte fierbinţi in triunghiul cultural dar şi umed pe coasta de vest.
  Ciclonii pot apărea de la sfarsitul lunilor septembrie până la sfârşitul lunii noiembrie. De obicei aceştia aduc o cantitate mare de precipitaţii.  
   
  Adam’s Peak-Vârful lui Adam 
  Indiferent cum este numit  Adam's Peak ( locul în care Adam a pus pentru prima data piciorul după ce a fost alungat din rai), Sri Pada (urm sacră de picior) sau Samanalakande (Muntele Fluture unde fluturi se regtarg ca să moară),  vârful Adam este un loc fascinant şi frumos. u toată lumea este de părere că uriaşa urmă de picior din vârful muntelui cu altitudinea de 2224 m este urma lui Adam, mulţi consideră că aceasta ar putea fi urma lui Budha, a Sfantului Toma sau a Lordului Shiva. Indiferent de varianta acceptată acest munte este oricum un loc de pelerinaj de peste 1000 de ani.
  În zilele noastre perioada pelerinajului începe în ziua Poya (luna plină) din decembrie şi ţine până în aprilie până la începerea musonului de sud vest. În alte perioade ale anului urcatul pe munte nu este posibil. Urcatul pe timp de noapte este cea mai bună modalitate de a utliza timpul la maxim deoarece urcând noaptea se ajunge în vârf în zori şi se poate admira răsăritul într-un peisaj ce-ţi taie respiraţia.
   
   
  Parcul Naţional Horton Plains
  Situat în zona centrală a ţării Parcul Naţional  Horton Plains este diferit de alte parcuri ale ţării. Este localizat pe un platou la peste 2000 de m altitudine, parcul este un peisaj din dealuri ondulate acoperite cu vegetaţie luxuriantă cunoscută sub denumirea de patannahs. Climatul de aici este comparat cu climatul cu climatul întâlnit în zonele înalte alte Scoţiei. Horton Plains este locuinţă pentru o varietate mare de creaturi: 24 specii de mamifere, inclusiv specii endemice precum Lorisul sau maimuţa cu faţa roz. De asemenea aici se află şi multe păsări aproximativ 87 de specii dintre care 14 sunt endemice. Pe suprafaţa parcului se află doi dintre cei mai înalţi munţi ai ţării precum şi una dintre cele mai spectaculoase cascade, Cascada Baker, care plonjează de la o altitudine de 20 de m.  

  Parcul Naţional Yala

  Parcul Naţional Yala cunoscut şi sub denumirea de Ruhunu în sud estul ţării este cel mai cunoscut si mai vizitat parc din Sri Lanka. Totodata acesta este cel mai potrivit loc pentru a vedea mamifere mari. Peisajul este rerativ plat cu formaţiuni stâncoase care ies brusc din pământ unele cu înălţimi de 245 de m. Fluviul Menik Gaga adună apele aduse de muson. In unele locuri se formează piscine naturale esenţiale pentru viaţa sălbatică.

  Cetăţenii români care călătoresc în Sri Lanka au nevoie de viză

  Oferte