Seychelles

Seychelles
Insula Praslin
Cascada Vallee
Insula Saint Pierre
Plajă pe Mahe
La Digue
Replica Big Ben
Victoria
  Capitala: Victoria
  Suprafaţă: 455 km²
  Limbi oficiale: creolă, engleză, franceză
  Moneda: rupie seychelleză
    
  Seychelles este formată din 115 insule care ocupă o suprafaţă de 455 km² în vestul Oceanului Indian. Un arhipelag de frumuseţi legendare situate între 4 şi 10 grade sud de Ecuador  la 480 km de coasta africană. Din cele 115 insule 41 de constituie cele mai vechi insule din granit  în timp ce celelalte 74 formează atoli şi bariere de corali în insulele Outer.
   
  Insulele granitice ale arhipelagului se află în jurul insulei principale Mahé cea pe care se află capitala Victoria şi aeroportul internaţional. Insulele Inner reprezintă centrul cultural şi economic al ţării deţinând majoritatea facilităţilor în turism din Seychelles precum şi majoritatea plajelor superbe.
   
  Seychelles este un arhipelag al frumuseţii infinite, al liniştii şi al armoniei faimos pentru unele din cele mai frumoase plaje ale Lumii şi pentru diversitatea vegetală luxuriantă.
  Arhipelagul promite aventuri şi frumuseţi naturale copleşitoare în medii sălbatice încă neastinse de om.
   
  Seychelles găzduieşte nu mai puţin de două situri UNESCO: Vallee de Mai lângă Praslin unde se găsesc ineditele nuci de cocos duble. La acesta se mai adaugă cel mai mare atol colorat de pe Pământ-atolul Aldabra. Pe acest atol pot fi întâlnite ţestoasele gigantice de uscat în număr de aproximativ 150.000. Atolul este format din 13 insule care constituie o treime din totalul suprafeţei insulelor din Seychelles.
   
  Seychelles reprezintă o naţiune relativ nouă. Primele aşezări nu ne duc mai departe de anul 1770 când insulele au fost ocupate de către francezi. Aceştia le-au administrat ca parte a coloniei Mauritius. Seychelles a rămas sub stăpânire franceză până la momentul înfrângerii lui Napoleon la bătălia de la Waterloo până când arhipelagul a fost cedat Marii Britanii în urma tratatului de la Paris din 1814 acesta ajunge la un număr de 3500 de locuitori.
  În 1825 Seychelles ajungea la 7000 de locuitori. În acest timp s-au dezvoltat activităţi precum producerea nucii de cocos, a alimentelor a bumbacului şi a trestiei de zahăr. Tot în această perioadă s-a stabilit capitala în oraşul Victoria.
  Insulele au început sa se auto-guverneze din 1975 şi au devenit independente în iunie 1976. Au rămas membre a Commonwealth of Nations. 
  Având în vedere marea varietate de popoare care au populat acest arhipelag bucătăria e cea care a păstrat subtilităţile şi nuanţele acestora rezultatul fiind sub forma unor arome exotice şi picante. 
  Peştele sau caracatiţa la grătar în sos de ardei iute zdrobit cu ghimbir şi usturoi sunt cele mai preferate de locuitori. La fel sunt şi fructele locale precum papaya preparat cu lapte de cocos. Aşa cum e şi normal fructele de mare predomină bucătăria locală servite mai ales alături de orez. Cu toate acestea există restaurante ce servesc speciliatăţi distincte cum ar fi restaurantele cu specific indian, chinezesc şi nu în ultimul rând italian.
   
  Victoria, capitala ţării
  Cu toate că a fost întemeiată de către francezi până la urmă aceasta a primit denumirea de Regina Victoria. Principalul punct al oraşului este marcat de turnul cu ceas asemănător cu turnul Little Ben din apropierea gării Victoria, Londra.  
  Plimbările pe străzile vechiului oraş încântă privirile cu clădiri coloniale, catedrale Anglicane etc. Demne de vizitat sunt Muzeul Naţional de Istorie, grădinile tropicale şi nu în ultimul rând pieţele locale care dimineaţa devreme sunt pline de fructe tropicale, mirodenii şi peşti proaspăt pescuiţi.
   
  Vallée de Mai
  Pe insulele Mahe şi Praslin sunt numeroase trasee spectaculoase însă una este legendara vale de Mai unul dintre cele două situri UNESCO ale arhipelagului Seychelles. Aici veţi întâlni o atmoesferă calmă şi păduri primăvăratică locuinţe pentru specii endemice precum papagalul negru, celebrii cocotieri şi multe alte specii de plante indigene     
  Trasele duc la o cascada superbă şi puncte de obeservaţiei ce-ţi trimit privirea asupra văii.
   
  Insula Mahe
  Insula Mahe are o suprafaţă de 150 de km pătraţi fiind cea mai mare insulă a arhipelagului.  
  Mahe este poarta internaţională către Seychelles precum şi insula pe acre se găseşte cea mai mică capitală a Africii-Victoria. Simbolul capitelei este replica turnului Big Ben descoperit în anul 1901 odată cu devenirea arhipelagului colonie britanică separată de Mauritius. Insula are câteva trasee foarte frumoase ce pot fi parcurse cu maşina.
  Vizitarea Parcului Morne Seychellois este “obligatorie”
   
  Insula Praslin
  Sunt doar câteva sate mici risipite pe insula a cărei populaţie de aproximativ  5000 de locuitori îşi câştigă existenţa practicând pescuitul, muncind la ferme sau prestând servicii de catering vizitatorilor insulei.
  Principalele atracţii ale insulei Praslin sunt: Parcul Naţional "Vallée de Mai" locuinţa unei păduri tropicale cu copaci uriaşi care domină peisajul. Nucile Coco de Mer sunt faimoase datorită dimensiunii şi formei ciudate pe care o au. Formaţiunea granitică Dali-esque decorează aproape fiecare plajă de pe insulă. Reciful de coral vechi de aproape 8000 de ani este populat de peşti viu coloraţi făcând din insulă o Mecca a snorkelingului şi a scufundătorilor. 
  Frumuseţea unică a a acestor recifuri nu poate fii egalată de frumuseţile găsite pe uscat însă concurează cu frumuseţea insulei în ansamblu ei.
  La Digue, la doar 30 de minute de Praslin, este paradisul pescarilor. Aici pot fi văzute conace vechi precum Chateau Saint-Cloud, plantaţii de vanilie şi plaje superbe.
   
  Insula Pasăre
  La doar 30 de minute zbor de Mahe, Insla Pasăre este cea mai nordică insulă a arhipelagului înconjurată de plaje sălbatice şi ape albastre cristaline.
  Insula oferă o mare variatate de peşte de pescuit iar între mai şi octombrie aceasta este casă pentru milioane de păsări. Pe parcursul anului pe insulă se întâlnesc peste 20 de specii de păsări făcând din aceasta un rai al cercetătorilor.

  Insula Pasăre este de asemenea un important sit al ţestoaselor.

  Pentru călătoriile cetăţenilor români în Seychelles nu este necesară viza pentru o perioadă de maxim 90 de zile. 

  Oferte