Descriere
Capitala: Bangkok
Thailandezii asemuiesc forma ţării lor cu un cap de elefant pensinsula Mallaca fiind trompa. Cu o suprafaţă de 513.115 km² aproximativ cât suprafaţa Texasului, Thailanda se întinde în centrul Asiei de Sud Est. Se învecinează cu Myanmar la vest, Laos şi Cambodgia la est şi Malaysia la Sud. În largul coastei marine ce se întinde de-a lungul Golfului Thailandei şi mării Andaman se găsesc sute de insule. Thailanda este o ţară bogată cu munţi împăduriţi, văi adânci brăzdate de râuri repezi, suprafaţe cultivate irigate de ample canale, vaste păduri tropicale terenuri aride şi o vreme capricioasă. Luxuriantul Bazin Central este grânarul Thailandei. Această zonă dens populată găzduieşte aproape o treime din populaţia ţării. Râul Chao Phraya curge la sud, de la confluenţa râurilor Ping, Yom şi Nan lângă oraşul Nakhon Sawan până la Bangkok şi apoi până la Golful Thailandei.
Climă
Majoritatea turiştilor vin în Thailanda în timpul sezonului secetos şi relativ răcoros, din decembrie până în februarie, când nu prea plouă iar temperaturile sunt suportabile, între 28 şi 32º C. În această perioadă însă există dezavantajul că destinaţiile de suces sunt aglomerate. Din martie până în iunie este cea mai caldă perioadă – temperaturile pot atinge şi 38ºC mai ales în câmpiile din nord est, iar umiditatea ridicată cam 80% va deranja în timpul călătoriei.
Sezonul ploios, ce durează din iunie până în noiembrie poate fi cea mai bună perioadă pentru a vizita ţara nestingherit de mulţimile de turişti. În aceste luni ale sezonului ploios, ce durează este sigur că va ploua în majoritatea după-amiezilor. În restul zilei nu prea plouă dar cerul rămâne acoperit. Musonii puternici, care aduc ploi de câteva zile, nu prea bat pe aici. Un alt avantaj al călătoriei întreprinse în această perioadă este că toată natura înverzeşte, copacii înfloresc şi câmpurile de orez sunt inundate.
Atracții
Viză
Cetăţenii români care doresc să călătorească în Thailanda au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul Thailandei.